Koncept “nepoštenog duga”

Nisam imao pojma da postoji termin nepošten dug, međutim ne možeš ostati imun na vesti koje se plasiraju mesecima vezano za Grčku kao kamenčić koji žulja Evropsku uniju a da budeš objektivno informisan.

I onda pročitam vest na sajtu B92 “Nemci uštedeli 10 hiljada mlrd. EUR” tačnije to je tekst preuzet sa Dojče vele-a. Al’ su ti Nemci vredan i radan narod a Grci, pa to su teški neradnici. Oni bi samo da troše, lepo žive, kupaju se u moru a da im pare kaplju. Koja drastična razlika između dva naroda čije su države u jednoj uniji – Evropskoj.

A Srbi? Oni su uglavnom podeljeni po svakom pitanju pa i po pitanju kritike prema pravoslavnoj braći Grcima što sam najbolje video kroz komentare na svaki tekst ili vest koja se pojavi u medijima. Evo tog brojčanog odnosa prema jednom od komentara na napred pomenuti tekst sa sajta b92:

Kakve sve ovo veze ima sa nama i konceptom “nepoštenog duga” to bi verovatno umeli da objasne naši brojni ekonomski stručnjaci. U međuvremenu pogledajte isečak iz dokumentarnog  filma “DEBTOCRACY” koji objašnjava “kako je Ekvador uspeo da reši potpuno isti problem koji mi imamo”. Svaka sličnost sa republikama bivše SFRJ je sasvim slučajna:

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Polja označena zvezdicom su obavezna!