selidbe zaštita

Selidbe Beograd korisni saveti za uštedu

Zaštita nameštaja prilikom preseljenja je bitan deo procesa selidbe Beograd u kome prilikom demontaže vodimo računa da se svi rasklopljeni delovi sačuvaju od oštećenja u transportu. Ovo se odnosi na postupak prenošenja nameštaja od stana preko hodnika, stepeništa do vozila, smeštaj nameštaja u teretno vozilo, fiksiranje u vozilu, sve do istovara na zadatu lokaciju.

U prethodnom članku selidbe saveti za organizaciju sam objasnio kako da napravite plan selidbe, šta je potrebno nabaviti od materijala za selidbu, kako da pakujete selidbene stvari u kartonske kutije. U ovom članku pažnja će biti usmerena na demontažu i zaštitu nameštaja selidbe, bele tehnike, TV, monitora, računara i ostalih uređaja u jednom domaćinstvu.

Demontaža montaža nameštaja selidbe Beograd

1.Ukoliko nema potrebe za demontažom nameštaja jer su komadi manji i ima dovoljno prostora da se iznesu iz stana onda je potrebno da izvadite sve pokretne delove. Sve police, fioke, nosače garderobe, staklene delove ako ih ima i drugo. Zatim obezbedite vrata da se ne otvaraju, lepljivom trakom. Takođe, zaštitite ivice odnosno krajeve koji mogu biti izloženi oštećenju ili oštetiti druge površine, sa kartonskim delovima, pucketavom folijom ili starim tkaninama uz korišćenje lepljive trake kako bi sve bilo dobro fiksirano.

Obratite pažnju na prilaz objektu i veličinu prostora u koji se selite jer ako stvari ne mogu da prođu onda je bolje da se u startu demontiraju nego kada se stvari već prevezu na krajnju destinaciju.

Ako ne možete vizuelno da procenite da li se stvari uklapaju u novi stambeni prostor-prostor u koji se useljavate onda napravite kraći spisak krupnijih stvari, izmerite dimenzije metrom (v, š, d) i ceo postupak će tada biti olakšan.

selidbe Beograd, zaštita nameštaja, montaža i demontaža

2.U slučaju da je nameštaj glomazan (kabast) i da je neophodno izvršiti demontažu onda upotrebite za pojedine delove adekvatan materijal: pucketava folija, streč folija, ćebad, delove većih kartonskih kutija i ne štedite lepljivu traku kako bi se sve dobro fiksiralo. Zato je potrebno kod nabavke materijala za selidbu kupiti više komada lepljive trake jer se ona najpre potroši prilikom pakovanja selidbenih stvari.

Na slikama ispod pogledajte primer pakovanja i zaštite ogledala sa starim ćebetom i komadom pucketave folije:

pravilno pakovanje selidbenih stvari, zaštita ogledala mekanim ćebetomzaštita lomljivih stvari pucketavom folijom i obeležavanje flomasterom lomljivo

Takođe obratite pažnju na redosled delova nameštaja koji rasklapate. Ako ne možete da upamtite napišite markerom na manje parče lepljive trake koju će te potom zalepiti na određeni deo. Delove koje prvo demontirate kasnije kod montiranja obrnutim redosledom dolaze poslednji. Prosto. 🙂

Preporuka profesionalaca je da se svi šrafovi odvrnu i stave u kesicu ili kutiju koja može da ide sa komadom nameštaja ili posebno. Kesica ili kutija se naravno obeleži kom delu nameštaja pripada što kasnije prilikom montaže postupak čini jednostavnim.

Dakle, postupak montaže svih delova nameštaja ide obrnutim redosledom u odnosu na demontažu.

Selidbe Beograd, zaštita prevoz bele tehnike TV monitori ostali uređaji

Možda je suvišno napomenuti ali za pojedine i nije. Svu hranu iz frižidera i zamrzivača potrebno je izvaditi mnogo ranije i odložiti kod rodbine ili prijatelja ako je veća količina u pitanju. Ako je manja količina u pitanju onda koristite nepromočive posude, plastične kadice, kofe i slično. Isto kao i kod nameštaja važi da se svi pokretni delovi fiksiraju a posebnu pažnju obratite na staklene police.

Vrata dobro fiksirati lepljivom trakom kako se ne bi otvarala u toku transporta i obratiti pažnju na kablove koje je potrebno zamotati oko uređaja na za to predviđena mesta baš kako je bilo kada su kao novi ušli u stan 🙂

Kod veš mašine otvoriti filter i izbaciti vodu ukoliko je zaostala, možete mašinu okrenuti u stranu dok sva voda ne iscuri. Time se neće desiti da prilikom transporta iscuri voda na stepenište kod komšija 😉 ili u vozilo koje prevozi selidbene stvari.

Televizor, monitor, računar i ostale slične uređaje spakujte u originalne kutije ukoliko ste ih sačuvali. Ako to nije slučaj onda ekran i druge osetljive delove zaštitite dobro debljim slojem pucketave folije ili starog ćebeta.

selidbe zaštita staklenog stola od lomljenja prilikom prenošenja i transporta na drugu lokaciju

I to bi bilo to, uglavnom. Pročitali ste sve što je potrebno da bi selidba u sopstvenoj režiji protekla bez problema i nepotrebnog nerviranja. Ako je ovo previše za vas uvek se možete obratiti profesionalcima koji će sve nabrojano odraditi umesto vas. To je kompletna usluga selidbe koja podrazumeva uslugu po principu ključ u ruke, odnosno selidba, prevoz i zaštita nameštaja, bele tehnike i ostalih uređaja.

Naravno, ako ne možete da obezbedite radnu snagu uvek možete to tražiti od prevoznika koji pruža uslugu selidbe. To je srednja varijanta selidbe.

Takođe, pročitajte i ostale članke vezano za prevoz robe, stvari i selidbe u kategoriji sve o prevozu na ovom blogu.

selidbe zaštita nameštaja ugaona garnitura pre transporta