Kako skinuti registracionu nalepnicu

Sa produženjem registracije vozila javlja se problem uklanjanja (skidanja) registracione nalepnice sa vetrobranskog stakla koja više ne važi. Kod postavljanja registracione nalepnice smo vodili računa da se ista pravilno postavi i ne ošteti jer popravnog nema a vađenje nove nije jeftino. Problem je i što saobraćajna policija u kontroli saobraćaja može kazniti vozača koji ima postavljene dve registracione nalepnice: staru i novu. Takođe, ako je registraciona nalepnica oštećena ili je postavljena na pogrešno mesto.

Registraciona nalepnica, uklanjanje stare i postavljanje nove

kako skinuti registracionu nalepnicu, postupak skidanja je vrlo jednostavan
registraciona nalepnica

Postupak kako skinuti registracionu nalepnicu je vrlo jednostavan. Potrebno je da jedan kraj registracione nalepnice malo podignete i jednim potezom povučete celu nalepnicu kako bi što više slojeva zahvatili. U tu svrhu vam može poslužiti neki oštar predmet (nožić, žilet). Nebitno je ako ne uspete povlačenjem da skinete sve jer svakako morate da koristite neko hemijsko sredstvo da bi uklanjanje lepka i ostataka nalepnice bilo potpuno. Jedino što treba da obratite pažnju da korišćenjem oštrog predmeta ne grebete staklo.

Skidanje registracione nalepnice je mnogo lakše ako je vozilo izloženo suncu odnosno povišenoj spoljašnjoj temperaturi ali ako to nije slučaj, sa upotrebom fena za kosu direktnim delovanjem na nalepnicu dobićete željenu temperaturu. Od hemijskih sredstava možete koristiti medicinski alkohol, aceton, medicinski benzin, razređivač i slična sredstva.

Ono što je bitno da ta sredstva koristite u manjim količinama, nakapana na krpu, tupfer, vatu i da vrata vozila budu otvorena. Ukoliko trljanjem ne uspete da skinete sav lepak ponovite postupak više puta sve do potpunog uklanjanja. Trudite se da isparenja ne udišete i da vam u blizini ne bude otvoren plamen (cigareta npr.).

Kako skinuti registracionu nalepnicu, postupak objašnjen na sajtu MUP-a

Kako skinuti registracionu nalepnicu je objašnjeno i na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije možete pogledati detaljna uputstva kako za postavljanje tako i za skidanje registracione nalepnice.

3 mišljenja na “Kako skinuti registracionu nalepnicu

  1. Najlakše je uz pomoć žileta, dele sada neke agencije za registraciju kao reklamne rekvizite, malo ostane lepka ali magična krpa sve ukloni.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Polja označena zvezdicom su obavezna!