Novi Pravilnik o sadržini, načinu izdavanja i vođenju putnih naloga počinje sa primenom od 12. februara 2017.godine

Novi Pravilnik o sadržini, načinu izdavanja i vođenju putnih naloga

Da li je potreban putni nalog za teretno vozilo kada obavlja prevoz za sopstvene potrebe je jedno od najčešće postavljenih pitanja što ukazuje da građani nisu dobro obavešteni o novinama u drumskom prevozu. Dakle, u Službenom glasniku RS broj 90/16 objavljen je novi Pravilnik o sadržini, načinu izdavanja i vođenju putnih naloga i načinu vođenja evidencije o izdatim putnim nalozima.

Pravilnik je stupio na snagu 8 dana od dana objavljivanja a primenjivaće se od 12.februara 2017.godine upravo kada počinje da se primenjuje Zakon o prevozu tereta u drumskom saobraćaju koji je donet krajem 2015.godine.

Novina u Pravilniku o putnim nalozima je da ne postoji obaveza izdavanja putnog naloga za teretna vozila.

Ova obaveza je propisana samo za autobuse i putnička vozila kojima se obavlja prevoz. Naravno, privredna društva koja se bave prevozom tereta u drumskom saobraćaju će moći i dalje voditi putne naloge zbog lične evidencije. Pravilnik možete preuzeti i pogledati u pdf formatu.

putni nalog za teretno vozilo za koji ne posotji obaveza primene od 12.02.2017.godine
putni nalog za teretno vozilo

Dakle, početkom primene novog Pravilnika o putnim nalozima 12.02.2017. godine prestaje da važi Pravilnik o sadržini, izdavanju i vođenju putnih naloga i evidenciji o izdatim putnim nalozima Sl.glasnik RS br.20/96 i 32/2010.

 

5 thoughts on “Novi Pravilnik o sadržini, načinu izdavanja i vođenju putnih naloga

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Polja označena zvezdicom su obavezna!