protest

Nastavlja se protest kombi prevoznika

Održan je drugi za redom protest kombi prevoznika na Ušću, u međuvremenu formirano Udruženje Kombi Prevoznika Srbije sa sledećim zahtevima:

. . .

1. Zаhtevаmo dа kombi vozilа do 3.5 tonа ukupne mаse i putnički kombi prilikom registrаcije vozilа imаju svoju kаtegoriju i izаđu iz kаtegorije skupih putničkih i luksuznih (džip) vozilа jer su osnovno sredstvo zа rаd.

2. Zаhtevаmo dа kombi vozilа bilo putničkа ili teretnа prilikom plаćаnjа putаrine uvrste u drugu kаtegoriju jer su mnogo lаkši а plаćаju isto kаo kаmion od 15 tonа kаtegorije tri.

3. Zаhtevаmo dа se uvede minimаlnа cenа ture po grаdu i minimаlnа cenа gаženog kilometrа vаn grаdа kаo u tаksi vozilimа.

4. Zаhtevаmo dа se uvede većа kontrolа divljih kombi prevoznikа kаo u tаksiju. Predlаžemo jаsno vidljive oznаke nа godišnjem nivoimа.

5. Zаhtevаmo dа nаm se u bilo kom periodu odobri pаrkirаnje u centru grаdа nа ivičnjаke, u jednoj od dve trаke u obа smerа i nа ostаle površine osim zelene а dа budu što bliže ulаzimа u zgrаde jer se bаvimo selidbаmа а u centru nekаd morаmo pаrkirаti i po 700 metаrа od ulаzа u zgrаdu.

6. Gаrаncijа Držаve u nаplаti rаčunа kojimа je istekаo rok plаćаnjа. Zа firme koje ne žele dа izmire svoje obаveze…

Udruženje kombi prevoznikа Srbije

. . .

Na stranici B92 možete pogledati video materijal.

Protest kombi prevoznika

neki od komentara sa sajta B92 na vest:

@sdned

Harač koji su nametnuli tim ljudima je potpuno besmislen i bezobziran. Naša vlast se ponaša kao da se u nekoj sređenoj i srećnoj državi pa onda naplaćuju od srećnih građana i privrednika taj svoj uspešan rad. A situacija je potpuno suprotna i suluda. Ne diraju se tajkuni i mafijaši a koža se dere sa leđa sirotinji koja pokušava sopstvenim radom i krntijama koje je ko zna kako kupila da zaradi za hleb sebi i svojoj deci. Sve je to toliko bahato da mi kao narod treba da se zapitamo jesmo li normalni ako ništa ne učinimo da se takva situacija promeni.

@Goran Petrovic

Kakav narod takva drzava a i takav zakon! Zelimo u EU to je cena koju placamo novim zakonima korak ispred EU sa zakonodavstvom da im damo primer, 90% nas gradjana od bankrotstva deli mesec do tri u buducnosti a nameti sve veci i veci. Kombi osnovno sredstvo za rad i zivot mnogih postenih porodica korak do bankrota ili luksuz, dupli tehnicki za krntije kako kazu mnogi politicari.Plati pa vozi ili u njihove nove auto otpade ili u njihova transportna preduzeca da oni prevoze i naplate usluge transporta. Nismo valjda zasluzili da nam ovako posteni lopingeri uskacu u dzepove od kojih se dzeparosi plase i dobijaju infarkt. Da li je kombi luksuz?

 

3 mišljenja na “Nastavlja se protest kombi prevoznika

  1. Dzaba je sve to, gde su na protestu ovi sa pikapovima, jel njih to ne kaci? Koliko samo ima teretnih vozila do 3.5tone pa grad bi se blokirao u precniku od 10 km!

    A tako nam treba zbog ovih sto rade na crno pa se trkaju sa nama legalnim u spustanju cene za turu, e sad da vidim kome ce da se isplati tura po gradu za 1.200 ili 1.500 din?
    Sve se da izracunati: registracija 100 hiljada, penz.i socijalno isto preko 100 hiljada, odrzavanje, delovi isto toliko , sve na godisnjem nivou e pa da vidimo ko ce da ima toliko posla ili ko ce da radi sa ovakvim cenama i da sve plati!

  2. Pa koliko to udruzenja imamo koje nas zastupaju i koje udruzenje je pravo?

    Ima li uopste neko ko je raspolozen da zastupa nase interese, kakva je ovo sprdacina?

    1. Izvinjavam se sto nisam odmah mogao da odgovorim,
      koliko sam ja razumeo formirano je Udruzenje Kombi Prevoznika i sve informacije o buducim potezima mozete pronaci na njihovom sajtu u zvanicnim obavestenjima,
      web adresa udruzenja: http://www.ukombiprevoz.com/

Comments are closed.