obećanje ministra kombi prevoznicima

Kombi prevoznici dobili OBEĆANJE

Protestna vožnja zakazana za danas (18.02.2011.g.) u nekoliko gradova Srbije u vezi uvođenja poreza na teretna kombi vozila je otkazana a kombi prevoznici po drugi put dobili OBEĆANJE ministra Mrkonjića da će u narednih 20-ak dana to pitanje biti rešeno pozitivno za kombi prevoznike.

obećanje ministra kombi prevoznicima
obećanje ministra kombi prevoznicima

Šta reći osim da vreme leti, 20 po 20 dana i dođosmo još malo do marta. Oni kojima registracija ističe razmišljaju kako da spreme pare a posla nema ni za ‘leba a po svemu sudeći teško da će ga i biti. Oni koji su već morali da registruju vozila i zadužili se da plate porez, čekaju ko ozeblo sunce da li će novac dobiti nazad.

Vlasti imaju trenutno mnogo “većih” problema jer ode jedan ministar (Dinkić), MMF obelodanio podatak da smo godišnje uspeli da naguramo cifru od 200.000 nezaposlenih od početka krize (negde preko 400.000). Ali pitanje koliko je i to tačno budući da je masa nezaposlenih koji nisu prijavljeni Nacionalnoj službi za zapošljavanje jer ih tamo tretiraju kao zadnju stoku. Ponižavajuće je šta rade sa tim ljudima da bi dobili pečat da su se uredno javili.

Znači nama ostaje OBEĆANJE ministra i da se svi zajedno molimo za njegovo zdravlje i ostanak na funkciji jer ukoliko bi kojim slučajem premijer Cvetković razrešio dužnosti Mrkonjića kao što je to izveo sa Dinkićem onda bi imali samo PRAZNO OBEĆANJE bivšeg ministra.

No dobro, možemo mi sve da izdržimo i šećer 100 din i ulje 150 din i ostala skakutanja cena pa šta je onda naspram toga neki tamo porez za kombi vozila od 70.000 do 170.000 dinara?

Ajd pa da sačekamo i tih 20-ak dana…