logo kombi prevoz robe kombi011 +381.64.199.50.03 +381.61.661.84.97

Pitanja i odgovori, prevoz robe, selidbe

Pitanja i odgovori za kombi prevoz robe, kamionski prevoz, selidbe, kombi prevoz putnika, kako se formira cena prevoza robe, cena kamionskog transporta robe, šta sve obuhvata profesionalna usluga selidbe, zašto besplatna procena selidbe, prevoz robe u inostranstvo, međunarodna selidba itd. Ovo su neka od najčešće postavljenih pitanja od strane naših klijenata kako bi saznali šta tačno dobijaju za cenu tražene usluge. Na ovoj stranici možete pronaći odgovore na najbitnija pitanja i namenjena je svima koji se prvi put sreću sa uslugom prevoza robe i putnika ili uslugom selidbe u Beogradu, Srbiji i inostranstvu.

 1. Formiranje cene prevoza robe
  1. Kako se određuje cena prevoza robe i stvari?
  2. Da li je u cenu uračunata radna snaga za utovar i istovar?
  3. Šta je to "pun kilometar" ili "gaženi kilometar"?
  4. Da li je moguće napraviti dogovor oko cene za potrebe redovnog prevoza robe?
 2. Selidba bez stresa
  1. Kolika je cena selidbe?
  2. Šta utiče na cenu selidbe?
  3. Da li mogu lično angažovati potrebno ljudstvo za selidbu i koliko je to povoljnije?
 3. Promena zahteva za prevozom robe
  1. Potrebno mi je da prevezem par stvari sa jedne lokacije na drugu ali usput da se svrati na još jednu lokaciju, da li to utiče na cenu?
  2. Zašto je cena različita za prevoz iste količine robe u Beogradu?
 4. Prevoz robe autoputem, plaćanje putarine
  1. Potreban mi je prevoz stvari autoputem do Jagodine, da li je u cenu uračunata putarina?
  2. Potreban mi je prevoz robe od Novog Sada do Niša ali bih izbegao plaćanje putarine odnosno da li se može ići obilaznim putevima?
 5. Prevoz robe u inostranstvo
  1. Za potrebe moje firme potreban prevoz van Srbije, uglavnom u bivše republike SFRJ, kako se regulišu troškovi carinjenja i špedicije?

Odgovori na ova pitanja su bazirani na osnovu našeg višegodišnjeg iskustva u oblasti pružanja usluga prevoza robe, putnika i selidbe, kako bi sama usluga bila što preciznije definisana. Ovo je važno iz razloga što potencijalni klijent treba da bude pravilno informisan šta dobija za uslugu koju plaća, bez skrivenih troškova. Za detaljnije objašnjenje o pojedinim oblastima (prevoz robe, selidbe, kombi prevoz putnika) odgovore možete potražiti na posebnim stranicima sajta ili bloga.

1 Formiranje cene prevoza

Određivanje cene prevoza je posebno bitan deo kod pružanja usluge prevoza robe i stvari. Iz razloga što mnogi klijenti koji se prvi put susreću sa potrebom prevoza robe ne shvataju dobro kako se cena prevoza formira izdvajamo nekoliko najčešće postavljenih pitanja i kratke odgovore na ista. Za detaljnije objašnjenje i odgovore na pitanja koja nisu ovde obuhvaćena pročitajte ostale stranice na našem sajtu na kojima možete pronaći gotovo sve što Vas zanima u vezi pružanja usluge prevoza.

1.1 Kako se određuje cena prevoza robe i stvari?

Cena se formira na osnovu pređene kilometraže, vrste i količine tereta koji se prevozi, vremena zadržavanja kod utovara i istovara robe i stvari.

1.2 Da li je u cenu uračunata radna snaga za utovar i istovar?

Ne, angažovanje radne snage se posebno naplaćuje a cena varira u zavisnosti od specifičnosti robe i stvari koje treba utovariti i istovariti.

1.3 Šta je to "pun kilometar" ili "gaženi kilometar"?

"Pun kilometar" ili "gaženi kilometar" je zbir razdaljine do određene destinacije i povratak na početnu destinaciju, na primer: ako Vam treba prevoz robe od Beograda do Niša računaće se razdaljina do Niša 250km i povratak na početnu destinaciju - Beograd, što znači ukupno 500km.

1.4 Da li je moguće napraviti dogovor oko cene za potrebe redovnog prevoza robe?

Naravno, svako povremeno ili redovno angažovanje utiče na cenu koja je u tom slučaju povoljnija i stvar je dogovora.

2 Selidba bez stresa

Obaviti selidbu bez stresa je imperativ naše usluge. Većini od nas preseljenje iz jednog u drugi životni ili radni prostor, promena sredine, promena navika iz starog okruženja predstavlja određeni stres. Zato je bitno pravilno odabrati profesionalnu, iskusnu ekipu koja će posao selidbe obaviti bez stresa za Vas. Prema Vašim mogućnostima, ukoliko se odlučite da sami obavite deo selidbe pomoć u vidu korisnih saveta za selidbu uvek možete potražiti od iskusnih.

Takođe, u svakom momentu možete pročitati na stranici selidbe ili bloga kombi prevoz robe sve što Vas zanima o ceni selidbe, pakovanju selidbenih stvari, pravilnoj zaštiti nameštaja, bele tehnike, tehničkih uređaja, garderobe i ostalo. Isto tako, možete saznati gde nabaviti materijal potreban za zaštitu stvari i u svakom trenutku nam se obratiti za prevoz selidbenih stvari sa jedne lokacije na drugu, na siguran i bezbedan način.

2.1 Kolika je cena selidbe?

Cena selidbe se određuje na sličan način kao i cena za prevoz robe i stvari s tim što je zbog specifičnosti samog posla najbolje koristiti opciju besplatne procene selidbe.

2.2 Šta utiče na cenu selidbe?

Ukratko, veličina prostora koji se seli, vrsta i količina stvari, potrebno prevozno sredstvo (kamion ili kombi), spratnost objekta i postojanja teretnog lifta i njegove upotrebljivosti, kolski prilaz objektu, broj potrebnog ljudstva, priprema i pakovanje stvari.

2.3 Da li mogu lično angažovati potrebno ljudstvo za selidbu i koliko je to povoljnije?

Da, cena jeste značajno povoljnija ali se mora obratiti pažnja na vreme zadržavanja koje utiče na cenu. Na primer: ako mi određenu selidbu obavimo za 3 sata a vama je potrebno 5 sati onda će to zadržavanje uticati na cenu. Najbolje je posao prepustiti profesionalcima ali ako insistirate da lično angažujete radnu snagu onda se prethodno posavetujte šta treba uraditi da bi selidba dobro funkcionisala.

3 Promena zahteva za prevozom robe

Promeniti zahtev za prevozom robe, stvari ili lokaciju selidbe ne predstavlja problem za prevoznika ili agenciju koja je angažovana da obavi prevoz robe odnosnu samu selidbu. Ovo se odnosi i na konkretnu relaciju kada se obavlja prevoz ili selidba kao i na količinu robe i stvari za koju treba izvršiti prevoz. Međutim, promena nije bitna samo zbog dogovorene cene koja će se u zavisnosti od promene povećati ili umanjiti. Bitna je zbog vrste teretnog vozila koje će biti angažovano.

Ukoliko je potreban prevoz veće količine robe, stvari ili eventualno kod selidbi povećati broj selidbenih stvari, promeniti prostor koji se seli, onda je potrebno promeniti teretno vozilo (kombi, kamion) od onog koje je prethodno bilo angažovano u smislu povećanja tovarnog prostora koji zahtevana promena iziskuje. Dovoljno je samo na vreme obavestiti prevoznika. Kod selidbi pogotovo ukoliko je potreban veći broj angažovanih ljudi za transport selidbenih stvari.

3.1 Potrebno mi je da prevezem par stvari sa jedne lokacije na drugu ali usput da se svrati na još jednu lokaciju, da li to utiče na cenu?

Da, cena se formira za prevoz od lokacije A do lokacije B, što znači da ako se pojavi još neka lokacija, to će uticati na cenu.

3.2 Zašto je cena različita za prevoz iste količine robe u Beogradu?

Cena je različita u zavisnosti da li je u pitanju uži deo grada ili prigradski deo. Na primer: cena prevoza 200kg tereta od Novog Beograda do Vračara nije ista kao kada taj isti teret treba prevesti od Novog Beograda do Barajeva.

4 Prevoz robe autoputem, plaćanje putarine

Jedno od često postavljenih pitanja na temu prevoza robe i stvari odnosno selidbe kada se radi o putnom pravcu gde ima mogućnosti da se izbegne prevoz autoputem i troškovi usled plaćanja putarine. Mnogi ne shvataju da vožnja lokalnim putevima zahteva više vremena pa i potrošnje goriva tako da uštede nema a u nekim slučajevima je i skuplje voziti se zaobilaznom rutom. Zbog toga ne insistirajte na određene relacije neopravdano pre nego što obavite razgovor sa nama - profesionalcima. U mnogo slučajeva putarina nije velika ali ušteda vremena i sigurnost prevoza robe i stvari jeste.

4.1 Potreban mi je prevoz stvari autoputem do Jagodine, da li je u cenu uračunata putarina?

Ne, u cenu nisu uračunati troškovi putarine, terminala ili vanrednog zadržavanja vozila i vozača.

4.2 Potreban mi je prevoz robe od Novog Sada do Niša ali bih izbegao plaćanje putarine odnosno da li se može ići obilaznim putevima?

Da, može se odrediti ruta van autoputa što je stvar dogovora ali to nikako ne savetujemo iz prostog razloga što su obilazni putevi često mnogo lošiji, duži i sporiji za vožnju što utiče na cenu samog prevoza koja može biti i skuplja nego plaćanje putarine.

5 Prevoz robe u inostranstvo

Kombi prevoz robe i transport robe kamionom u inostranstvo je regulisan međunarodnim propisima i nikako nije isto što i putnički prevoz. Teretni prevoz zahteva određenu proceduru i prelazak teretnim vozilom isključivo na terminalu za teretni prelaz. To je ona odvojena desna saobraćajna traka kada dolazite na granični prelaz.

Naravno, svaka roba pa i selidbene stvari odnosno selidba koja ide u inostranstvo iz Srbije ili dolazi u Srbiju iz inostranstva mora da ima prateću dokumentaciju koja se podnosi carinskim organima na pregled. Te poslove špedicije, odnosno podnošenja dokumentacije, smeštanje robe pod carinski nadzor, smeštanje robe u magacin, rascarinjenja robe, selidbe možete uvek odraditi preko našeg dugogodišnjeg poslovnog partnera, na jednom mestu bez gubljenja vremena.

5.1 Za potrebe moje firme potreban prevoz van Srbije, uglavnom u bivše republike SFRJ, kako se regulišu troškovi carinjenja i špedicije?

U cenu prevoza nisu uračunati troškovi terminala, carine i špedicije ali u saradnji sa našim dugogodišnjim poslovnim partnerom možemo napraviti da se celokupan posao odradi na jednom mestu sa što manje utrošenog vremena i povoljnijom cenom, dovoljno je da kontaktirate nas ili pročitate detaljno na stranici špedicija Beograd.